Cel mai cautat terorist de pe planeta - Osama bin Laden - se ascunde in Pakistan, a declarat joi directorul CIA, Leon Panetta, care spera ca, prin operatiunile comune ale fortelor americane si pakistaneze, acesta va fi putea fi in sfarsit capturat, relateaza Reuters.

Intrebat de jurnalisti daca este sigur ca bin Laden este in Pakistan, Panetta a raspuns: "Da, potrivit celei mai recente informatii pe care o avem".

"Capturarea lui bin Laden este una dintre prioritatile noastre majore. Speram ca, prin operatiunile fortelor militare din Pakistan, impreuna cu ale noastre, vom putea avea o sansa in plus sa-l gasim pe liderul organizatiei teroriste Al Qaeda", a declarat seful CIA.

Panetta afirma ca Al Qaeda ramane cea mai mare amenintare la adresa securitatii Statelor Unite, iar liderii gruparii, mai ales cei din Pakistan, continua sa planuiasca atacuri impotriva Americii.

"Exista un numar de persoane din Pakistan care ne furnizeaza informatii privind tintele Al Qaeda in Statele Unite", a spus Panetta. Acesta a adaugat ca CIA isi indreapta atentia si asupra tarilor in care Al Qaeda ar putea gasi un refugiu, precum Somalia sau Yemen.