Republicanii americani si-au intensificat atacurile impotriva modului in care presedintele Barack Obama gestioneaza tara. Guvernatorul statului Alaska, Sarah Palin, a declarat ca "tara se indreapta spre socialism", in timp ce actorul Jon Voight a afirmat ca SUA "devin o natiune slaba", iar Barack Obama este un "fals profet".

Intr-o interviu pentru talk-show-ul "Hannity" de pe canalul FoxNews, Palin a afirmat ca tara se indreapta spre socialism.

"Tara noastra poate evolua spre ceva pe care noi nu putem nici macar sa-l recunoastem, care este cu siguranta departe de ceea ce parintii fondatori au vrut pentru noi", a spus Palin. Intrebata de realizatorul emisiunii daca se refera la socialism, fosta candidata republicana la vicepresedintia SUA a confirmat: "Da, acolo ne indreptam".

Pe de alta parte, actorul Jon Voight a criticat Administratia Obama in timpul unui discurs rostit la Washington la o strangere de fonduri a Partidului Republican. Tatal actritiei Angelina Jolie, cunoscut pentru opiniile sale conservatoare, a spus ca a fost "jenat" de presedinte, adaugand ca felul in care Obama conduce tara va provoca "caderea" SUA.

"Devenim o tara slabita", a spus Voight, declarand ca Obama este un "fals profet" iar Administratia sa reprezinta "persecutia Obama".