Familia actorului David Carradine a cerut autoritatilor americane si FBI-ului sa ajute la deslusirea misterului ce planeaza in jurul mortii artistului, dupa ce, in ultimele zile, au aparut rapoarte contradictorii cu privire la modul in care trupul vedetei a fost descoperit intr-o camera de hotel din Bangkok, informeaza Reuters.

Mark Geragos, un avocat din Los Angeles care il reprezinta pe fratele actorului, Keith Carradine, a declarat sambata ca familia a contactat Biroul Federal de Investigatii (FBI), cerandu-le anchetatorilor sa ia legatura cu autoritatile thailandeze pentru a obtine mai multe informatii legate de investigatia aflata in derulare. "Am apelat la FBI deoarece au aparut tot felul de rapoarte contradictorii, iar natura acestora a nelinistit familia. Mai mult, nu detinem alte informatii decat cele scrise in mass-media", a precizat Geragos.

In timp ce medicii legisti asteapta rezultatele testelor toxicologice, speculatiile privind moartea lui David Carradine s-au intetit, dupa ce trupul sau dezbracat a fost descoperit joi, de catre o camerista, intr-un hotel de lux din capitala Thailandei. Initial, anchetatorii au suspectat o sinucidere. De cealalta parte, presa thailandeza a vehiculat o noua ipoteza: actorul ar fi murit in urma unui accident provocat de un joc sexual, intrucat acesta a fost gasit cu o sfoara prinsa in jurul gatului si o alta in jurul organelor genitale, iar ambele, legate una de cealalta, erau prinse de dulap. Niciuna dintre aceste presupuneri nu au fost, insa, confirmate oficial.

Potrivit politiei din Bangkok, ar putea trece cateva saptamani pana cand se va afla cu exactitate care au fost circumstantele mortii lui Carradine. "Ceea ce facem noi momentan este interogarea mai multor martori" a declarat pentru Reuters colonelul de politie Somprasong Yentuam. "Va dura aproximativ trei saptamani pana vom avea rezultatele testelor de sange si atunci vom putea oferi un raspuns in acest caz", a precizat acesta, adaugand ca, din punctul sau de vedere, cea mai probabila cauza a decesului este asfixierea.

David Carradine, protagonistul seriei "Kung Fu" si al filmelor "Kill Bill", a decedat joi, la varsta de 72 de ani. Acesta a fost gasit spanzurat intr-o camera a hotelului de lux Nai Lert Park din Bangkok, Thailanda. Actorul juca intr-un nou film - "Strech", decesul sau survenind chiar cu trei zile inainte de incheierea filmarilor.