O noua licitatie imobiliara se va desfasura duminica la New York, dupa ce, in cadrul unei actiuni asemanatoare desfasurate in martie, bancile au oferit la vanzare case cu reduceri de pana la 60%, informeaza New York Post. Pretul de pornire pentru unele imobile este de 500 de dolari. Expertii se asteapta ca licitatiile imobiliare sa continue si in perioada urmatoare.

Casa de licitatii Real Estate Disposition Corp (REDC), organizatorul evenimentului, a anuntat ca vor fi scoase la vanzare 129 de imobile confiscate de catre banci in New York, New Jersey, Connecticut si Pennsylvania.

Cea mai ieftina casa scoasa la vanzare valora pana in urma cu cateva luni 55.000 de dolari, fiind situata in Waterbury (Connecticut), in timp ce locuinta cea mai scumpa este un imobil de patru dormitoare in Franklin Lakes (New Jersey), al carei pret era de 875,000 de dolari.

La licitatia de duminica, pretul de pornire al unor case este de doar 500 de dolari, in timp ce locuinta din Franklin Lakes are un pret de pornire de 279,000 de dolari.

La licitatia precedenta, desfasurata la 8 martie, au participat 2,250 de persoane, fiind vandute 207 de locuinte cu o valoare totala de 18.6 millioane de dolari.

Licitatii contestate

Evenimentul din martie a fost insotit si de proteste. Circa 20 de persoane au manifestat fata de initiativa REDC, afirmand ca "evacuarea din casa este un act criminal. Data viitoare, urmeaza casa dumneavoastra”.

„Oamenii acestia profita de necazul altora”, a comentat un manifestant.

Licitatia a fost criticata de si de unii politicieni si organizatii non-guvernamentale, deoarece multe dintre bancile care au confiscat casele au fost beneficiare ale planurilor de salvare ale autoritatilor federale (Wells Fargo, Citibank, JPMorgan Chase si Bank of America).

Un purtator de cuvant al agentiei REDC, Rick Weinberg, a declarat insa ca licitatia "ajuta la redresarea economiei pentru ca umple din nou casele abandonate. Suntem parte a solutiei, nu a problemei".