Corpuri ale pasagerilor si fragmente ale avionului Airbus, care a disparut la inceputul saptamanii, au fost gasite sambata in Atlantic, relateaza AFP. Este vorba de cadavrele a doi barbati, a anuntat un colonel al aviatiei militare braziliene.

Corpurile si obiectele au fost gasite la aproximativ 450 de mile marine in largul arhipelagului Fernando de Noronha, situat la 360 de kilometri de coasta braziliana.

Printre primele obiectele recuperate figureaza un scaun albastru "cu un numar de serie inscriptionat" si o servieta de piele cu un bilet Air France in interior.

"La 9.10 (15.10, ora Romaniei), un avion a reperat primul corp, iar la ora 9.30 (15.30, ora Romaniei), acesta a fost recuperat de echipajul corvetei Caboclo", a explicat Colonelul Amaral.

In primele zile ale operatiunilor de cautare, fortele aeriene si marina braziliana nu au reusit sa gaseasca nici un fragment al avionului.

Avionul Airbus A330 al companiei Air France, care asigura legatura intre Rio de Janeiro si Paris, a disparut in largul coastelor braziliene in noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cu 228 de persoane la bord. Printre acestea se afla si o romanca. Motivele prabusirii aparatului, care inregistrase probleme tehnice, nu au fost clarificate deocamdata.