Secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, nu a reusit sa-si vanda locuinta pe care o scosese la vanzare, fiind nevoit, in cele din urma, sa o inchirieze, informeaza AP. Agentii imobiliari care s-au ocupat de cazul sau au afirmat ca Geithner a decis sa inchirieze imobilul aflat intr-o suburbie a metropolei New York dupa ce nu a reusit sa vanda casa la un pret mai mic decat cel cu care o cumparase.

Casa, aflata in Larchmont, a fost scoasa la vanzare initial in februarie, pentru 1.635.000 de dolari. Dupa cateva luni in care nu a reusit sa o vanda, Geithner a redus pretul la 1.575.000 de dolari, insa nu a primit oferte.

Imobilul, care are cinci dormitoare, a fost inchiriat la 21 mai pentru 7.500 de dolari pe luna.

AP precizeaza ca, desi pretul la care a fost inchiriat imobilul este mare, "acesta este cu siguranta mai mic" decat rata creditului lunar platita de secretarul Trezoreriei. Geithner are doua credite in valoare totala de 1.25 milioane de dolari, iar taxele anuale ale casei se ridica la 27.000 de dolari.

Familia Geithner a cumparat casa cu 1.602.000 de dolari in 2004.

Potrivit agentilor imobiliari, multi proprietari din SUA au decis sa-si inchirieze locuintele pe care nu au reusit sa le vanda, asteptand ca preturile de vanzare sa creasca, in timp ce altii incearca sa reduca costurile la intretinere.

"Prroprietarii fac acest lucru, chiar daca chiria nu acopera creditul. Este ca si cum ai pune un bandaj temporar", a declarat unul dintre expertii imobiliari.