Un chinez care masoara 2,46 de metri, in varsta de 27 de ani a fost declarat de reprezentantii Guiness Book cel mai inalt om din lume, anunta Telegraph.co.uk. Zhao Liang, fost baschetbalist, s-a prezentat recent la Spitalul din Tianjin pentru a se trata de o leziune suferita la piciorul stang.

Statura sa neobisnuita a creat, imediat, valva printre cadrele medicale, care au insistat sa masoare inaltimea lui Zhao Liang. Medicii au constatat ca tanarul de 27 de ani il depaseste in inaltime pe Bao Xishun, considerat pana acum cel mai inalt om din lume, care masoara "doar" 2,36 de metri.

Pana in urma cu 10 ani, Zhao Liang s-a antrenat pentru a deveni baschetbalist, insa nu a putut urma aceasta cariera, din cauza unor probleme la picior. El nu a avut un loc de munca pana in 2006, cand o trupa de artisti l-a angajat ca scamator si pentru a canta la saxofon si la fluier.

Spre deosebire de Zhao Liang, parintii sai au inaltimi normale: tatal sau masoara 1,80, iar mama, 1,68.

Cel mai inalt om din istorie a fost Robert Pershing Wadlow, care masura 2,72 metri. Robert Pershing Wadlow, care locuia in Illinois, a trait doar 22 de ani (intre 1918 si 1940).