Numarul doi din organizatia terorista Al Qaeda a criticat vizita pe care presedintele Barack Obama urmeaza sa o faca in aceasta saptamana in Egipt, afirmand ca liderul american nu este binevenit in zona, informeaza CNN. Ayman al-Zawahiri a declarat ca legaturile dintre SUA si lumea musulmana nu pot fi imbunatatite atata vreme cat Administratia de la Washington isi mentine alianta cu Israelul.La randul sau, Osama bin Laden l-a criticat pe Obama si-i ameninta pe americani cu noi atacuri.

al-Zawahiri a facut aceste declaratii cu doar doua zile inainte de discursul pe care Barack Obama urmeaza sa-l tina la Cairo. Liderul american efectueaza un turneu in Orientul Mijlociu, pe care analistii il considera un efort in incercarea de a reface imaginea SUA in zona si de a imbunatati relatiile cu lumea islamica.

Numarul doi din Al-Qaeda a afirmat ca Obama "nu este binevenit in Egipt" si ca relatiile dintre SUA si lumea musulmana nu pot fi imbunatatite atata vreme cat Administratia de la Washington isi mentine alianta cu Israelul.

Intr-un mesaj postat pe paginile de Internet islamiste, al-Zawahiri a afirmat ca mesajul lui Obama catre lumea musulmana "a fost prezentat deja, prin sprijinul pe care acesta il ofera agresiunii sioniste".

"Casa Alba a anuntat ca Obama va prezenta un mesaj din Egipt catre lumea islamica, dar ei au uitat ca mesajul sau a fost deja receptionat, atunci cand el a vizitat Zidul Plangerii, a purtat yarmulka si le-a rostit rugaciunile", a declarat al-Zawahiri in mesajul audio de 10 minute.

Liderul terorist a spus ca Obama a devenit inamic al musulmanilor din cauza ca a trimis mai multi soldati in Afganistan, a ordonat bombardarea zonelor tribale din Pakistan si a orchestrat "o campanie sangeroasa impotriva musulmanilor" din regiunea pakistaneza Swat.

"Administratia lui Obama continua sa respinga normele Conventiei de la Geneva in ceea ce privesc prizonierii musulmani in cruciada impotriva Islamului pe care ei o numesc razboiul impotriva terorismului", a declarat al-Zawahiri.

Barack Obama urmeaza sa tina, joi, un discurs la Cairo intr-un incercare de a deschide un dialog cu lumea musulmana.

Si ben Laden l-a criticat pe Obama

La randul sau, Osama bin Laden l-a criticat pe Obama si-i ameninta pe americani cu noi atacuri. Intr-o caseta audio data publicitatii de catre Al-Jazeera TV, liderul terorist a afirmat ca presedintele SUA "a inflamat ura fata de Statele Unite" prin faptul ca a ordonat guvernului pakistanez sa atace militantii din Swat si prin blocarea aplicarii legii islamice in zona.

Bin Laden sustine ca presiunea exercitata de Obama a dus la o "campanie de asasinate, lupte, bombardament si distrugere", care a provocat exodul unui milion de musulmani din Swat.

Mesajul lui bin Laden a fost difuzat pentru prima data exact in momentele in care presedintele Barack Obama ajungea in Arabia Saudita, la inceputul unui turneu in Orientul Mijlociu.