UPDATE 1 (ora 15.40): Aviatia militara braziliana (Brazil Air Force) anunta ca a descoperit bucati de metal si resturi de scaune provenind de la un avion, relateaza Reuters. Ramasitele au fost gasite in Atlantic, la 650 km nord-est de insula Fernando de Noronha, aflata in nordul Braziliei. Ziarul O Globo scrie ca autoritatile nu au confirmat inca daca e vorba despre avionul companiei Air France disparut luni.

Purtatorul de cuvint al Brazil Air Force, Jorge Amaral, a declarat, citat de France Presse, ca nu poate confirma ca ramasitele apartin aeronavei Air France 447.

Cautarea continua, autoritatile avind nevoie de o piesa care sa contina o serie sau un indiciu care sa permita identificarea avionului, a mai spus Amaral.

Reamintim ca si in apele teritoriale senegaleze au fost gasite marti dimineata resturile unui avion, dupa cum au anuntat autoritatile din Senegal, citate de La Stampa.

Un avion de tip Airbus A330 care efectua o cursa pe ruta Rio de Janeiro - Paris, avand la bord 228 de persoane, a disparut luni dimineata deasupra Oceanului Atlantic.

Si pilotii unei aeronave braziliene au vazut in apele Oceanului Atlantic puncte portocalii care pareau a fi flacari, exact in dreptul rutei pe care se deplasa avionul companiei Air France. Cea mai importanta companie aeriana din Brazilia, TAM, a afirmat ca unul dintre pilotii curselor sale comerciale a vazut "foc in ocean" pe ruta avionului companiei Air France disparut luni deasupra Atlanticului, relateaza Mediafax.

Cel mai probabil avionul a fost lovit de un fulger, considera reprezentantii departamentului de comunicare al companiei Air France. "A intrat intr-o zona de furtuna cu puternice turbulente care au generat defectiuni", spun ei. De altfel, specialiastii in meteorologie apreciaza ca zona de intalnire a maselor de aer dintre emisfera nordica si cea sudica se numeste "zona de convergenta intertropicala".