Politica stricta a Chinei in privinta controlului nasterilor a dus la o crestere substantiala a rapirilor de fetite, informeaza The Times. Potrivit unui raport British Medical Journal, anual, in China, se nasc 124 de baieti raportat la un numar de 100 de fete.

Din acest motiv, rapirea fetelor a devenit extrem de profitabila, Autoritatile arata ca cele mai multe dintre ele sunt cumparate de fermieri care vor sotii pentru fii lor cand acestia vor atinge varsta legala de casatorie sau de barbati care isi doresc o sotie-copil fara zestre.

Pe langa rapitori, fetele au de infruntat intentiile propriilor familii - politia a descoperit cum copii din satele provinciei Yunnan sunt crescuti pentru a fi vanduti. Exista chiar intermediari pentru familiile care doresc sa vanda surplusul de copii.

Potrivit datelor ministerului pentru securitate publica, intre 2.000 si 3.000 de copii si femei tinere sunt rapiti in fiecare an, insa presa estimeaza numarul acestora la peste 20.000. Foarte putine cazuri sunt rezolvate de politia chineza.