Un barbat inarmat a furat bijuterii in valoare de cel putin 6 milioane de euro de la magazinul Chopard din Paris, informeaza CNN, care citeaza politia locala. Jaful s-a petrecut sambata dupa-amiaza, cand magazinul situat intr-o zona exclusivista din capitala franceaza era plin de clienti.

Unul dintre politistii care ancheteaza cazul, Olivier Lebon, a declarat ca "din primele informatii pe care le avem, hotul este un barbat in varsta de circa 50 de ani, care purta un costum si o palarie de tipul Borsalino si care a intrat in magazin ca un client obisnuit, i-a amenintat pe angajati cu o arma iar acestia i-au dat bijuteriile expuse in vitrina".

Politistii au afirmat ca cei aflati in magazin in momentul jafului au fost amenintati cu arma de catre hot.

Potrivit lui Lebon, "valoarea bijuteriilor furate este estimata intre 6 si 10 milioane de euro".

CNN precizeaza ca jaful de sambata a fost asemanator cu cel din filmul "Cercul rosu", cu Yves Montand si Alain Delon, in care hotii fura bijuterii dintr-un magazin de lux situat in Place Vendome.

Compania Chopard, care comercializeaza ceasuri, bijuterii si accesorii de lux, a fost infiintata n 1860 de catre Louis-Ulysse Chopard. Sediul central al firmei se afla la Geneva.