Agentia Centrala de Informatii a Statelor Unite vrea sa angajeze bancheri si traderi din fonduri de investitii care sa o ajute sa prinda "teroristi financiari", informeaza New York Post. CIA a lansat o campanie publicitara la Radio Bloomberg in speranta ca va recruta "genii de pe Wall Street" care "isi vor folosi inteligenta in slujba natiunii".

CIA ofera un salariu anual de 160.000 de dolari pentru bancherii, analistii si brokerii din fonduri de investitii care vor fi angajati in urma interviurilor. Acestea se vor desfasura pe 22 iunie, la o adresa secreta din Manhattan, in New York.

Agentia sustine ca expertii financiari, pe care multi ii considera responsabili de actuala criza globala, vor ajuta la redersarea tarii, dupa ce presedintele Barack Obama a declarat ca are nevoie de expertizele unor specialisti de pe Wall Street.

Cei recrutati vor oferi expertizele lor in diferite domenii, de la descoperirea conturilor unde isi depoziteaza banii traficantii afgani de droguri si pana la identificarea statelor care sunt vulnerabile la manipulari ale pietei.