Vladimir Putin, premierul Rusiei si liderul partidului Rusia Unita a debutat in presa, ca jurnalist, anunta RBK Daily. In articolul de fond, care va apare in numarul din 29 mai al revistei „Pionierul rus”, el a impartasit din experienta sa ca sef. Tema – „de ce e greu sa concediezi pe cineva” – este aparent surprinzatoare.

Putin, scrie cotidianul citat, a fost intotdeauna un om de echipa, care a tinut la oamenii lui si care s-a despartit de unii dintre colaboratori numai in situatii limita.

Un aspect care l-a deosebit nu numai de Boris Eltin, dar si de marea majoritate a managerilor rusi, care fac concedieri extrem de usor. „Mi se reproseaza uneori ca daca nu m-as fi amestecat, nu s-ar fi intamplat diverse lucruri. Vreau sa spun cu mana pe inima ca daca, presedinte fiind, nu as fi intervenit in anumite situatii, Rusia nu ar fi avut de mult un guvern”, a citat presa centrala din fragmentele aparute deja.

Mai departe, Putin a explicat motivele politicii sale „grijulii” promovata in privinta cadrelor. „Uneori se creeaza impresia ca oamenii trebuie impinsi de la spate cu biciul. Dar va asigur ca nu e mereu asa. In niciun caz nu poti concedia sau arunca in strada un colaborator numai pentru ca cineva ti-a spun nu stiu ce... Spre deosebire de vechii conducatori sovietici, eu m-am ocupat personal de asta. De obicei, il chem pe respectivul in birou si ii vorbesc intre patru ochi”, a continuat premierul.

„Sunt absolut convins ca permanentele schimbari de cadre nu ajuta la nimic... Si inca ceva, foarte important: sunt perfect constient de faptul ca cei veniti in locul celor concediati vor fi la fel ca predecesorii”.