Fisiere continand informatii extrem de delicate privind personalul Royal Air Force, precum relatii extraconjugale sau plata unor prostituate, au fost furate, a anuntat luni The Guardian, citat de AFP. Datele nu erau protejate sau cifrate, astfel incat ele puteau fi accesate de oricine.

Aceste informatii, stocate pe hardurile a trei calculatoare aflate la baza din Innsworth, in sud vestul Angliei, au disparut in septembrie anul trecut.

O nota interna, obtinuta de The Guardian, avertizeaza asupra riscului ca aceste date sa ajunga "pe maini rele" si sa fie folosite pentru a tine prima pagina a ziarelor afectand, astfel, "reputatia" fortelor aeriene.

Hardurile "contineau informatii despre condamnari in justitie, detalii precise privind gradul de indatorare, situatia medicala, folosirea de droguri, recurgerea la serviciile prostituatelor sau relatiile extraconjugale" a circa 500 de persoane, potrivit acestei note.

"Aceste date furnizeaza o excelenta lista de tinte pentru serviciile de informatii straine si pentru ziaristii de investigatii", se ingrijoreaza autorul notei interne.

Un purtator de cuvant al Departamentului Apararii nu a putut confirma natura informatiilor furate.

Cu toate acestea, "nu exista dovezi care sa sugereze ca informatiile furate sunt cautate de elemente criminale sau ostile", a adaugat sursa citata.