Politia columbiana a interceptat pentru prima oara un transport de cocaina de culoare neagra, fara miros, aproape imposibil de detectat prin metodele traditionale, informeaza AFP. "Este una din numeroasele strategii ale traficantilor de droguri", a declarat seful politiei din Cundinamarca, colonelul Fabio Cardona, care a precizat ca cele 15 pachete confiscate urmau sa ajunga la aeroportul international El Dorado, din Bogota.

Din cauza lipsei mirosului, pachetele nu au fost identificate ca fiind cocaina decat la doua zile dupa ce au fost descoperite in rezervorul unui autoturism. Nici cei mai antrenati caini nu au fost capabili sa detecteze substanta. S-a recurs la teste de laborator care au relevat in cele din urma componentele chimice.

Probe de drog vor fi trimise altor autoritati pentru a facilita confiscarea sa si pentru a fi analizat in laborator in vederea stabilirii compozitiei sale exacte, a indicat sursa citata.

Cocaina neagra poate trece neobservata in multe forme: in cartuse de toner pentru imprimante, in truse de machiaj sau fertilizant pentru plante. Ea revine la culoarea initiala cu ajutorul unui solvent, inainte sa ajunga la consumatori.