Un sofer de la Palatul Buckingham a permis accesul a doi jurnalisti sub acoperire in resedinta reginei Marii Britanii si i-a permis unuia dintre acestia sa se aseze in Bentely-ul cu care circula de obicei Elisabeta a II-a, relateaza AFP, citand cotidianul News of the World. Cei doi jurnalisti se deghizasera in oameni de afaceri bogati din Orientul Mijlociu si i-au oferit soferului 1.000 de lire (echivalentul a 1.135 de euro), pentru a le permite accesul in Palat.

UPDATE: Soferul care a permis accesul celor doi jurnalisti in Palatul Buckingham a fost suspendat, a anuntat un purtator de cuvant al Casei Regale, citat de AFP.

Potrivit sursei citate, cei doi jurnalisti ar fi intrat in Palatul Buckingham fara sa fie controlati, cu toate ca au trecut chiar prin fata unui ofiter de Politie in uniforma, aflat intr-o cabina de securitate. In momentul "vizitei" acestora, regina Marii Britanii se afla in Palat.

"Toate problemele care au legatura cu securitatea sunt foarte serioase si, in acest moment, anchetam aceste acuzatii", a afirmat un purtator de cuvant al Palatului. "Asa cum este firesc, suntem ingrijorati de problemele ridicate de acest articol de presa si suntem in contact cu responsabilii cu securitatea de la Palatul Buckingham, pentru a studia masurile de securitate", a anuntat Scotland Yard-ul intr-un comunicat.

In ultimii ani, presa britanica a pus de mai multe ori sub semnul intrebarii securitatea din Palatulu Buckingham. In anul 2003, un jurnalist al cotidianului Daily Mirror a reusit sa se angajeze ca valet la Buckingham Palace folosindu-se de referinte false si a putut sa intre chiar si în camera unde regina servea micul dejun, dar si în cea in care urmau sa fie gazduiti fostul presedinte american George W. Bush si sotia acestuia, în cursul unei vizite de stat.