Filmul regizorului Michael Moore despre criza financiara globala si economia SUA in timpul perioadei de tranzitie de la Administratia Bush la cea a lui Barack Obama va fi lansat pe 2 octombrie in America de Nord, informeaza AFP. Overture Films si Paramount Vantage au anuntat ca Moore inca lucreaza la noul film, iar regizorul tine secrete detaliile scenariului.

"Bogatii au decis, la un momet dat, ca nu au suficiente averi", a declarat Moore, citat intr-un comunicat de presa. "Au vrut mai mult...mult mai mult. Asa ca, in mod sistematic, au decis sa-i jecmaneasca pe americani de banii castigati cu greu. De ce sa faca asta? Acest lucru vreau sa-l descopar realizand acest film", a adaugat regizorul.

Imagini cu Michael Moore filmand in fata sediului AIG din New York

In luna februarie a acestui an, Michael Moore a anuntat ca este in cautarea unor persoane care lucreaza pe Wall Street sau in industria financiara si care sunt dispuse sa ofere amanunte despre "cea mai mare escrocherie din istoria Americii", cum a numit el criza financiara.

Intr-un mesaj postat pe blogul sau, Moore i-a incurajat pe bancheri si finantisti "sa iasa in fata si sa povesteasca ceea ce stiu".

"Bazat pe ceea ce mi-au spus cei cativa oameni de onoare care m-au contactat deja, sunt convins ca exista oameni care cunosc adevarata poveste a abuzurilor care s-au petrecut" pe Wall Street, scria atunci Moore. "Aveti informatii pe care americanii trebuie sa le auda. Va cer, umil, sa aveti un moment de curaj, sa fiti eroi si sa ma ajutati sa dezvalui cea mai mare sarlatanie din istoria Americii", afirma regizorul.

Moore precizeaza ca "toate discutiile cu mine vor ramane confidentiale. Identitatea voastra va fi protejata si voi veti decide pana la ce nivel veti dori sa participati la nararea celei mai mari povesti politiste spuse vreodata".

Moore este cunoscut pentru productiile sale controversate, intre care Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 si Sicko. Spre exemplu, in Fahrenheit 9/11 el a vorbit despre legaturile intre familia lui George W. Bush si cea a lui Osama ben Laden, in timp ce, in Sicko, Moore a prezentat sistemul de sanatate american si industria farmaceutica.