Presedintele rus Dmitri Medvedev a creat o comisie speciala insarcinata cu impiedicarea "tentativelor de falsificare a Istoriei" in detrimentul intereselor Rusiei, a anuntat marti Kremlinul, intr-un comunicat citat de AFP.

"Presedintele rus Dmitri Medvedev a semnat un decret privind infiintarea unei Comisii prezidentiale pentru a impiedica tentativele de falsificare a Istoriei, care ar putea aduce atingere intereselor Rusiei", precizeaza comunicatul citat, fara a oferi insa detalii suplimentare.

In data de 8 mai, seful statului rus a denuntat tentativele tot mai dese de "falsificare a istoriei", care vizeaza in special rolul jucat de Rusia in victoria Aliatilor impotriva Germaniei naziste, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial.

"Ne confruntam din ce in ce mai des cu ceea ce astazi numim falsificari ale istoriei", scria Medvedev, pe blogul lui, adaugand ca "nu vom permite nimanui sa arunce umbre de indoiala asupra faptelor de vitejie ale poporului nostru".

Autoritatile ruse pregatesc si un proiect de lege care prevede urmarirea penala in cazul tentativelor de revizuire a istoriei celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Rusia a denuntat in repetate randuri pozitia statelor baltice, care considera ca au fost ocupate de armata sovietica, si nu eliberate, asa cum sustine Moscova.

O serie de eroi nationali si luptatori anticomunisti din Ucraina sunt considerati de Rusia drept "sustinatori ai nazismului".