Directorul executiv al gigantului Google i-a indemnat pe absolventii de universitate sa-si inchida computerele si "sa descopere umanitatea din jurul lor", informeaza FoxNews, citand un material AP. Eric Schmidt a facut aceste remarci luni, in timpul discursului rostit la ceremonia de absolvire a celor 6000 de studenti ai Universitatii din Pennsylvania.

Schimdt le-a spus studentilor sa iasa din lumea virtuala si sa vada ceea ce e important pentru ei - descoperind umanitatea si pe ceilalti oameni. "Inchideti-va computerele. Va trebui sa va inchideti telefoanele si descoperiti tot ceea ce e uman in jurul vostru. Nimeni nu se compara cu strangerea mainii nepotului vostru atunci cand face primii pasii", a spus CEO-ul Google.

"Absolventii din 2009 termina cursurile intr-un climat economic dificil, insa astfel de momente pot fi favorabile inovatiei", a spus CEO-ul celui mai mare motor de cautare pe Internet din lume. Schimdt a adaugat ca popularele cereale Rice Krispies, prajiturile Twinkies si dozele de bere au fost toate produse realizate in perioada Marii Depresiuni din anii '30.

Eric Schimdt a declarat ca desi absolventii nu pot planifica inspiratia sau inovatiile, ei ar putea sa fie pregatiti atunci cand acestea se vor produce.

El a prezis ca in urmatorii 10 ani, tehnologia va avansa atat de mult incat este posibil ca pe un dispozitiv asemanator iPod-ului sa avem echivalentul a 85 de ani de inregistrari video.

Schimdt a comparat "generatia Google si Facebook" de astazi cu aceea din care a facut el parte: telefoane mobile vs. cabine de telefon, Wii vs. Pong, bloguri vs. ziare, Red Bull vs. Tang. "Cei din generatia mea isi petreceau tot timpul incercand sa-si ascunda momentele cele mai stanjenitoare. Generatia de astazi inregistreaza toate aceste momente si le posteaza pe YouTube", a spus CEO-ul de la Google.

Schimdt a primit luni un doctorat onorific de la Universitatea din Pennsylvania, dupa ce, cu o zi inainte, mai primise unul de la Carnegie Mellon University din Pittsburgh.