Un soldat american detasat in Afganistan a ajuns celebru dupa ce a fost fotografiat de un ziarist luptand impotriva talibanilor imbracat doar cu boxeri de culoare roz, in tricou si o pereche de slapi in picioare, informeaza CNN. Zachery Boyd, care are 19 ani, a fost trezit din somn dupa ce postul sau a fost atacat de luptatori islamisti si nu a avut timp sa-si ia decat arma, casca si vesta de protectie inainte de a se arunca in lupta.

Cotidianul The New York Times a publicat pe prima pagina fotografia cu Boyd si camarazii sai luptand impotriva talibanilor la baza Restrepo din Korengal, in provincia Kunar.

"Am stiu ca el e soldatul in boxeri. Am stiut cu siguranta. Nu stiam insa ca sunt roz si ca sunt incriptionati "I love New York", a declarat Tommy Boyd, tatal soldatului. "Dupa ce am vazut poza, am ras continuu vreo cinci minute", a adaugat barbatul.

Mama soldatului a declarat ca Boyd a sunat-o sa-i spuna ca "a ajuns pe prima pagina a ziarului New York Times". "Zachery mi-a spus: Am auzit ca presedintele primeste Times in fiecare zi. As putea sa raman fara loc de munca daca presedintele ma vede fara uniforma".

Boyd, care a aboslvit liceul in 2007, a decis sa se inroleze datorita atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.