Ministerul Sanatatii de la Ankara a anuntat, sambata, ca a inregistrat primul caz de gripa porcina pe teritoriul Turciei, informeaza Reuters. Si India a raportat primul caz de imbolnavire. Organizatia Mondiala a Sanatatii a precizat ca in lume se inregistreaza in prezent peste 7.500 de imbolnaviri, iar 65 de persoane au murit.

Potrivit autoritatilor turce, un turist american a fost testat pozitiv cu noul virus AH1N1 la sosirea pe aeroportul international din Istanbul. Camerele termale din aeroport au indicat faptul ca turistul, care urma sa ajunga in Irak, are temperatura ridicata.

De asemenea, ministrul indian al Sanatatii a confirmat primul caz de contaminare cu virusul H1N1 in localitatea Hyderabad. "Bolnavul este indian. El a fost identificat la aeroport si plasat in carantina", a anuntat ministrul Vineet Choudhary.

Barbatul a calatorit de la Dubai la Hyderabad. Pasagerii care au calatorit impreuna cu el au fost izolati si testati, urmand ca oficialii sa determine daca sunt bolnavi.

In acest timp, Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca circa 7500 de persoane din intreaga lume sunt contaminate in prezent cu virusul AH1N1. Boala a ucis 65 de persoane, in 34 de tari.

UPDATE: OMS a anuntat sambata la pranz un nou bilant: 8.451 de cazuri de imbolnavire in intreaga lume.