Fortele speciale de securitate din Rusia au dejucat un atac terorist in timpul primei semifinale a concursului Eurovision, transmite Novinite, citand un articol publicat de Life.ru. Reprezentantii Agentiei Federale de Securitate au descoperit in interiorul stadionului Olimpic, unde se desfasoara concursul, un pachet ce continea sase gloante de calibrul 9 mm.

Potrivit informatiilor, descoperirea a fost facuta cu doar cateva ore inainte de debutul oficial al competitiei muzicale.

Agentia Federala de Securitate crede ca gloantele urmau sa fie folosite intr-un atac impotriva unuia dintre concurenti, insa nu a oferit detalii.

In timpul semifinalei de marti seara, au cantat 18 concurenti, intre care si reprezentanta Romaniei, Elena Gheorghe. Artista din Romania s-a calificat in finala de la Moscova cu melodia The Balkan Girls. Alaturi de Romania, in prima semifinala au evoluat solisti din Muntenegru, Cehia, Belgia, Belarus, Suedia, Armenia, Andora, Elvetia, Turcia, Israel, Bulgaria, Islanda, Macedonia, Finlanda, Portugalia, Malta si Bosnia & Hertegovina.

Cea de a doua semifinala va avea loc pe joi, 14 mai, urmand ca finala sa se desfasoare pe 16 mai.