Un studiu efectuat pe un esantion de peste 2.000 de femei gemene a relevat ca persoanele cu o inteligenta emotionala dezvoltata au un numar semnificativ mai mare de orgasme, potrivit unui studiu citat de The Telegraph.

Inteligenta emotionala (IE) este definita drept capacitatea de a monitoriza si gestiona sentimentele si emotiile proprii si ale altor persoane.

Noile cercetari arata ca un coeficient scazut al IE reprezinta un factor important de risc pentru disfunctia orgasmica, una dintre cele mai frecvente probleme sexuale in cazul femeilor.

Aproximativ 30% dintre femei au dificultati sau le este chiar imposibil sa atinga orgasmul in timpul actului sexual.

"Aceste concluzii arata ca inteligenta emotionala reprezinta un avantaj in multe aspecte ale vietii, inclusiv cele care tin de dormitor. Studiul va ajuta enorm in dezvoltarea terapiilor comportamentale si cognitive pentru imbunatatirea vietii sexuale a femeilor", sustine profesorul Tim Spector, director la Twin Research Department de la King's College, co-autor al studiului.

La efectuarea studiului au participat 2.035 femei gemene, cu varsta cuprinsa intre 18 si 83 de ani.

Cercetatorii au apelat la gemene pentru a disocia mai usor factorii genetici de cei de mediu.

Toate participantele au completat formulare in care au prezentat detalii despre viata lor sexuala si au efectuat teste care le-au masurat inteligenta emotionala.

Cercetatorii au constatat concordante majore intre gradul de IE si frecventa orgasmului, atat in cazul masturbarii, cat si al actului sexual.

Principalul autor al studiului, psihologul Andrea Burri, de la King's College, explica: "Inteligenta emotionala parea sa aiba un impact direct asupra vietii sexuale a femeii, influentand abilitatea sa de a-i comunica partenerului dorintele si asteptarile".

Rezultatele studiului vor fi prezentate miercuri in The Journal of Sexual Medicine.