Papa Benedict al XVI-lea isi continua vizita in Orientul Mijlociu. Aflat la Betleem, pe teritoriul Autoritatii Palestiniene, el a declarat ca Sfantul Scaun sprijina dreptul la infiintarea unei patrii suverane palestiniene pe pamantul stramosilor, precum si pacea cu vecinii in cadrul unor frontiere garantate international, relateaza Reuters.

Suveranul pontif a fost primit cu onoruri de stat de presedintele palestinian Mahmoud Abbas, oficialitati palestiniene si religioase. In discursul sau, Abbas i-a cerut Papei sa-i sprijine demersul de a pune capat suferintelor poporului palestinian si sa contribuie la crearea unui stat palestinian cu capitala la Ierusalim alaturi de Israel. De asemenea, presedintele i-a cerut Papei sa contribuie la garantarea dreptului la intoarcere al refugiatilor palestinieni.

In raspunsul sau, Benedict al XVI-lea a declarat ca Sfantul Scaun sprijina dreptul la infiintarea unei patrii suverane palestiniene pe pamantul stramosilor, precum si pacea cu vecinii in cadrul unor frontiere garantate international.

Presedintele palestinian a criticat si politica de segregare a palestinienilor pe pamanturile lor prin construirea gardului de securitate israelian: "Israelul foloseste puterea ocupatiei pentru a-i forta atat pe crestini, cat si pe musulmani sa emigreze", a spus Mahmoud Abbas.