Liderii principalelor partide politice din Marea Britanie vor incerca sa rezolve problema cheltuielilor facute de membrii Parlamentului, dupa ce premierul Gordon Brown a cerut ca toate deconturile din ultimii ani sa fie reexaminate de un comitet independent - relateaza BBC. Seful cabinetului britanic a declarat ca populatia trebuie sa isi dea seama ca poate avea incredere in politicieni, pentru ca "acestia nu lucreaza pentru ei insisi, ci pentru cetateni". Gorgon Brown a adaugat ca, din acest motiv, trebuie sa se faca o cercetare mai atenta a tuturor membrilor Parlamentului si a cheltuielilor facute de acestia in ultimii patru ani.

De altfel, in ultimele zile, publicatia Daily Telegraph a dat publicitatii informatii despre cheltuielile facute de membrii parlamentari ai laburistilor si conservatorilor. Jurnalistii au relatat ca o parte din fondurile contribuabilului englez a fost cheltuita de politicianul Alan Duncan pe servicii de gradinarit. Conservatorul Duncan, care are o avere estimata la mai multe milioane de euro, a pretins mai bine de 2 milioane de dolari pentru o noua casa, tot din fondurile publice.

Liderul Partidului Conservator, David Cameron, a recunoscut ca descoperirile referitoare la membrii partidului sau sunt "cel mai probabil jenante" - transmite BBC. "Trebuie sa constientizam cat de grava este situatia. Publicul este nervos, trebuie sa ne oprim cerandu-ne scuze si recunoscand faptul ca am facut greseli" - a declarat seful conservatorilor.