Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si-a dovedit din nou umorul sambata seara, facand glume pe seama criticilor sai, a colegilor democrati si republicani, dar si a fostei administratii Bush, in cadrul unui dineu care a reunit la Washington elita politica si media, relateaza AP.

Fostul vicepresedinte Dick Cheney nu a reusit sa ajunga la reuniune, motivand ca era ocupat, si a fost imediat taxat de Obama: Cred ca lucreaza la memoriile sale, care s-ar putea numi 'Cum sa-ti impusti prietenii si sa interoghezi oamenii'.

Nici administratia pe care o conduce nu a scapat mai ieftin: "Cred ca urmatoarele o suta de zile de mandat vor fi atat de pline de succes incat o sa-mi termin treaba in 72 de zile. In ziua 73 o sa ma odihnesc", a afirmat el.

In ceea ce priveste Partidul Democrat, Obama a notat ca adminsitratia sa "a promovat figuri noi, proaspete - precum Arlen Specter." Senatorul de 79 de ani, fost republican, a trecut la democrati luna trecuta.

Obama a precizat ca rivalitatea cu fosta doamna numarul 1 din campania electorala, secretarul de stat Hillary Clinton, este de domeniul trecutului. "In aceste zile am fost cum nu se poate mai apropiati. In secunda a doua cand s-a intors din Mexic, m-a imbratisat strans si mi-a zis ca ar trebui sa merg si eu acolo, cat de curand", a declarat presedintele SUA, facand referire la cazurile de gripa porcina in aceasta tara.

La finalul discursului, Obama a redevenit serios si a comentat situatia dificila cu care se confrunta industria media: "Un guvern fara ziare, un guvern fara o media puternica, vibranta nu poate fi o optiune pentru Statele Unite ale Americii".