Pompierii au reusit sa stinga incendiul izbucnit noaptea de sambata spre duminica la un gazoduct din sud-vestul Moscovei, dupa peste 12 ore de lupta cu flacarile, a anuntat Ministerul rus pentru situatii de urgenta, citat de AFP.

"Incendiul de la gazoduct a fost lichidat. Se actioneaza in continuare pentru racirea tuburilor de metal", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, Evgheni Bobylev.

Un incendiu masiv a izbucnit la un gazoduct din sud-vestul Moscovei, dupa o explozie care a avut loc in noaptea de sambata spre duminica, inaltimea flacarilor depasind 200 de metri, au declarat responsabili locali, citati de AFP.

Cinci oameni au fost raniti, dintre care unul prezinta arsuri pe 35% din suprafata corpului, a precizat primarul Moscovei, Iuri Lujkov, care a adaugat ca, cel mai probabil, un accident a provocat incendiul.

Televiziunile au prezentat imagini spectaculoase cu flacarile care au luminat noaptea moscovita.

Imagini surprinse de un amator

Acesta este cel mai grav incendiu care a afectat Moscova in cel putin ultimii 20 de ani, potrivit responsabililor locali citati de Interfax. "Nu-mi amintesc un incediu asemanator cu acesta", a declarat viceprimarul Piotr Birukov.

Incendiul ar fi putut sa fie provocat "de o presiune excesiva in gazoduct", potrivit primarului Iuri Lujkov.

Ministerul pentru situatii de urgenta a evocat un incendiu de categoria 5, cel mai inalt nivel, si deplasat la fata locului 35 de unitati de pompieri.

Potrivit viceprimarului, distributia de energie in oras nu a fost afectata de incendiu. Dar societatea de telefonie municipala spune ca 80.000 de consumatori au ramas fara telefoane, dupa ce cablurile subterane au fost distruse de caldura.

Focul a izbucnit la ora locala 00,30.

Circulatia a fost interzisa in zona bulevardului Miciurinsky. Nu exista niciun pericol pentru locuitori, in conditiile in care cel mai apropiat imobil, o cladire de birouri, se afla la o distanta de 200 de metri.

Incidentele de acest tip sunt frecvente in fostele tari din URSS, din cauza vechimii instalatiilor. In ultimele luni, explozii grave au afectat gazoductele din Turkmenistan si Republica Moldova.