Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat sambata ca orice agresiune fata de Rusia va duce la o "riposta demna de acest nume". Declaratia a facuta la parada militara pentru celebrarea a 64 de ani de la victoria Armatei Rosii asupra Germaniei naziste, relateaza AFP.

"Suntem siguri ca orice agresiune impotriva cetatenilor nostri va duce la o riposta demna de acest nume", a declarat Medvedev.

"Victoria asupra fascismului este un exemplu si o lectie pentru toata lumea, de actualitate intr-un moment in care unii sunt pregatiti sa se implice intr-un conflict", a adaugat el.

Parada militara, organizata cu ocazia Zilei Victoriei, marcata in fiecare an la 9 mai in Rusia, are loc in Piata Rosie din centrul Moscovei.

Noua mii de militari, 100 de unitati de tehnica de lupta si 70 de aeronave si elicoptere participa la acest eveniment, care are loc in centrul capitalei Rusiei. Ceremonia militara din acest an este una dintre cele mai de amploare din ultima perioada.

Spatiul aerian al Moscovei va fi survolat de 70 de avioane si elicoptere. Mii de locuitori ai Moscovei au asistat la parada militara, in timpul careia pot viziona pentru prima data noile modele de aeronave.