Statele est-europene ar trebui sa aiba mai putina influenta decat celelalte tari de pe continent deoarece nu sunt la fel de inteligente ca statele nordice, a afirmat eurodeputatul danez Mogens Camre, liderul grupului Uniunea pentru Europa Natiunilor din PE, intr-un interviu acordat Radio France Internationale.

"Cand ma uit la regulile de votare din cadrul institutiilor europene, vad ca tari precum Romania sau Bulgaria au mai multe voturi decat Danemarca, Suedia sau Finlanda, si eu sunt de parere - sincer vorbind - ca noi suntem mult mai inteligenti decat ei", a afirmat el.

Europarlamentarul danez mai spune ca tarile din vestul si nordul continentului au societati mai transparente, mai democratice si mai sanatoase.

Renate Weber:Afirmatiile lui Mogens Camre sunt copilaroase

Mogens Camre si-a exprimat si ingrijorarea in legatura cu extinderea Uniunii Europene, in care vede o amenintare la adresa identitatii culturale si a securitatii.

Afirmatiile politicianului danez vin inaintea alegerilor europarlamentare din luna iunie, intr-un context in care Danemarca va pierde unul dintre cele 14 mandate de parlamentar, in timp ce Romania si Bulgaria vor avea, impreuna, 50 de locuri in Legislativul european.

Radio France Internationale publica si replica europarlamentarului roman Renate Weber, care afirma ca nu crede "ca scandinavii sunt mai inteligenti decat ceilalti" si catalogheaza declaratiile lui Mogens Camre ca fiind "copilaroase".