O expozitie cu cadavre care fac sex, ultima inventie a controversatului anatomist german Gunther von Hagens, supranumit si Dr. Death, s-a deschis joi la Berlin, starnind un val de critici, relateaza AFP.

Expozitia este formata din doua cupluri de cadavre, conservate prin tehnica plastifierii, care consta in inlaturarea pielii si inlocuirea apei si a grasimilor din tesuturi cu silicon.

Poitrivit lui von Hagens, expozitia este destinata unui public cu varsta de peste 16 ani si prezinta actul sexual "in toata claritatea sa".

Deputatul conservator Michael Braun crede insa ca expozitia reprezinta "summumul prostului gust".

"Sunt convins ca incearca pur si simplu sa sparga tabuurile pentru a face bani", crede si Kai Wegner, un alt deputat CDU.

"Aici nu poate fi vorba despre medicina sau progresele stiintei. Este vorba de marketing si singurul scop este sa faca bani, nici mai mult, nici mai putin", adauga el.

Gunther von Hagens, care se bucura de o reputatie extrem de proasta in Germania, unde a fost acuzat in 2004 - fara sa existe insa dovezi - ca ar fi facut trafic de cadavre in China, a organizat mai multe expozitii de corpuri plastifiate, inclusiv de embrioni si foetusi in diverse stadii de dezvoltare.