Germania intentioneaza sa interzica paintball-ul, dupa masacrul de la jumatatea lunii martie, cand un adolescent de 17 ani a ucis 15 persoane cu arma tatalui sau, inainte de a se sinucide, relateaza AFP.

Propunerea face parte dintr-un plan de masuri care isi propune sa introduca un control mai dur asupra armelor de foc si va fi inaintat parlamentului pana la sfarsitul acestei luni, potrivit presei germane.

Guvernul de la Berlin isi motiveaza decizia prin faptul ca paintball-ul stimuleaza instinctul criminal.

Noile reglementari vor interzice tinerilor sub 18 ani sa practice tirul cu arme de calibru mare si obliga proprietarii de arme sa accepte controale inopinate la domiciliu, unde armele trebuiesc pastrate in conditii de securitate maxima, sub cheie.

Guvernul ia in calcul introducerea unui registru electronic pentru armele de foc si punerea la punct, in timp, a unor sisteme biometrice care nu vor permite folosirea armelor decat de catre proprietarii lor.

Dezbaterile privind regimul armelor au luat avant in Germania dupa masacrul din Winnenden, soldat cu uciderea a 15 persoane, in majoritate liceeni.