22 de tari au raportat, pana miercuri, 1.516 cazuri de imbolnavire cu virusul gripei porcine, arata ultimul bilant dat publicitatii de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Cele mai multe cazuri de imbolnavire cu virusul gripei porcine au fost confirmate in Mexic (in total 822 de imbolnaviri, din care 29 de oameni au murit), Statele Unite (403 cazuri si un mort) si Canada (165 de cazuri).

In Europa, cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Spania (57), Marea Britanie (27), Germania (9), Italia (5), Franta (4), iar in Austria, Danemarca, Irlanda, Olanda, Portugalia si Elvetia s-a inregistrat cate un caz. Si in Israel au fost confirmate 4 cazuri de gripa porcina.

In plus, in Noua Zeelanda au fost confirmate 6 cazuri, in Coreea de Sud si El Salvador, cate doua, iar in China, Hong Kong, Columbia, Costa Rica si Guatemala, cate unul.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a tinut sa reaminteasca faptul ca nu exista pericolul infectarii cu virusul gripei porcine in urma consumului de carne de porc sau a produselor din carne de porc.

Bilantul imbolnavirilor este in crestere fata de cel dat publicitatii marti, care indica 1.124 de imbolnaviri in 21 de tari.