Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a lansat, marti, un nou atac virulent impotriva Israelului, pe care l-a calificat drept "un microb distrugator", sinonim cu "ocupatia" si "agresiunea", relateaza AFP.

"Ocupantii sionisti sunt microbi distrugatori, deoarece sionismul este sinonim cu ocupatia, cu agresiunea, asasinatul si aneantizarea", a declarat Ahmadinejad, la Damasc, in cadrul unei conferinte comune de presa cu omologul sau sirian Bachar al-Assad.

Declaratia a fost sustinuta in limba persana si a fost tradusa in araba.

"Sionismul a fost creat pentru a ne ameninta. A sustine rezistenta palestiniana este o datorie umanitara si populara. Siria si Iranul sunt unite si se afla alaturi de rezistenta palestiniana", a continuat liderul iranian.

Noile atacuri impotriva Israelului se alatura suitei de declaratii violente pe care Ahmadinejad le-a facut de-a lungul timpului la adresa statului evreu.

In 20 aprilie, la Geneva, in cadrul conferintei pe tema rasismului "Durban II", el a acuzat statele occidentale ca au "trimis emigranti din Europa, din Statele Unite si din lumea Holocaustului pentru a stabili un guvern rasist in Palestina ocupata".

Ahmadinejad, care este acuzat de occidentali ca dezvolta un program nuclear pentru a obtine bomba atomica, a amenintat in trecut ca "va sterge Israelul de pe harta" si a afirmat ca, in opinia sa, Shoah este un "mit".