Revolta s-a terminat fara violente, prin predarea celor mai multi dintre rebeli, a anuntat Ministerul de Interne.

"S-a terminat. Cea mai mare parte a oamenilor s-au predat, inclusiv comandantul batalionului. Cateva persoane au reusit sa fuga", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Sota Utiasvili, care a adaugat ca "nu a avut loc nicio violenta", potrivit AFP.

Georgia a acuzat marti Rusia ca a incercat sa rastoarne cu forta autoritatile de la Tbilisi, prin sustinerea unei revolte militare menita sa perturbe manevrele militare ale NATO. Intre timp, rebeliunea continua la baza militara din Mukhrovani, dar autoritatile anunta ca au inceput negocieri cu soldatii, relateaza AFP.

"Mai multi fost inalti responsabili sunt implicati. Tentativa a fost organizata de Rusia si viza cel putin perturbarea exercitiilor NATO in Georgia", a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Sota Utiasvili.

Baza militara de la Mukhrovani, la vest de Tbilisi si in apropiere de Gori, a fost pusa in stare de alerta.

Ministrul Apararii, David Sikarulidze, a afirmat ca revolta urmarea sa "perturbe exercitiile NATO si sa rastoarne autoritatile pe cale militara".

Georgia va gazdui, incepand de miercuri, exercitiile Aliantei Nord-Atlantice, in conditiile in care Rusia a cerut repetat anularea acestor manevre militare.

Saakashvili cere Rusiei sa se abtina de la provocari

Presedintele Georgiei, Mihail Saakashvili, a cerut Rusiei sa se abtina de la provocari.

El a declarat ca rebeliunea a reprezentat o "amenintare serioasa" dar autoritatile au reusit sa o izoleze.