Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a dat publicitatii un nou bilant al epidemiei de gripa porcina care s-a soldat cu 27 de morti. Numarul cazurilor confirmate a crescut la 1.085, in 21 de tari - relateaza France Presse. Cele mai afectate state sunt Mexic, Statele Unite si Canada. Specialistii OMS au declarat ca numarul infectarilor ar putea sa scada, insa exista si posibilitatea ca epidemia sa revina in forta. Daca rata mortalitatii a acestui virus pare sa se stabilizeze, un al doilea val de infectari se poate manifesta oricand - avertizeaza OMS.

In Mexic, numarul persoanelor care si-au pierdut viata a ajuns la 26, in timp ce alte 776 de persoane sunt bolnave de gripa porcina. Autoritatile s-au declarat optimiste si au anuntat un recul. Mai mult, de miercuri se vor redeschide magazinele, iar de joi, elevii se pot reintoarce la scoala.

In Statele Unite, contaminarea s-a extins la 286 de cazuri in 36 de state. Autoritatile au dat declaratii nelinistitoare, insa au avertizat populatia in legatura cu o combinatie a virusului cu cel al gripei sezoniere de toamna.

In Canada, au fost confirmate 41 de cazuri, intre care unul foarte grav. Alte 140 de persoane sunt suspectate de imbolnavire de gripa porcina.

In Spania - cea mai afectata tara din Europa - numarul cazurilor confirmate au ajuns la 57. In Londra, au fost confirmate 9 cazuri, iar un alt caz a fost confirmat in Portugalia. Doua noi cazuri au aparut in Franta, alte patru in Italia, iar in Noua Zeelanda a fost inregistrat al cincilea caz.