Presedintele american Barack Obama va fi miercuri gazda unui summit la care vor participa omologii sai din Afganistan si Pakistan, in contextul in care SUA sunt ingrijorate de deteriorarea situatiei din regiune, relateaza AFP.

Presedintele afgan Hamid Karzai si cel pakistanez, Asif Ali Zardarim, vor avea, de asemenea, intalniri separate cu liderul de la Casa Alba.

"Presedintele asteapta cu interes discutiile cu cei doi lideri alesi in mod democratic despre cum pot lucra impreuna pentru a intensifica cooperarea noastra in aceasta importanta parte a lumii, intr-un moment in care Statele Unite implementeaza o noua strategie" pentru Afganistan si Pakistan, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs.

Secretarul american de stat Hillary Clinton a afirmat ca presedintii afgan si pakistanez vor fi insotiti de oficiali de rang inalt din cele doua tari, fara insa sa precizeze daca printre acestia se vor afla si omologii sai, Shah Mehmood Qureshi (Pakistan) si Rangeen Dadfar Spanta (Afghanistan).

Clinton si ministrii de externe afgan si pakistanez au purtat discurtii tripartite in februarie.