Elise Tan Roberts, o fetita in varsta de doi ani din Marea Britanie, este cea mai tanara membra a Institutului Britanic Mensa, exclusivistul club al celor mai inteligenti oameni de pe planeta. Fetita, care detine un IQ uluitor - 156, poate sa enumere 35 de capitale ale lumii, sa recite alfabetul si sa numere pana la zece in limba spaniola, relateaza SkyNews.

Elise poate, de asemenea, sa isi pronunte numele pe litere, sa citeasca cuvintele "mama" si "tata" si sa numeasca cele trei tipuri de triunghiuri. Fetita a pronuntat primul cuvant la varsta de cinci luni si a inceput sa mearga la opt luni si jumatate.

Mensa este o organizatie internationala non-profit a oamenilor cu un coeficient de inteligenta mult peste medie, membrii ei clasandu-se printre primii 2% din populatia lumii la testele de inteligenta.

In mod normal, Mensa testeaza copii cu varste mai mari de zece ani, dar asociatia a acceptat calitatea de membru a micutei Elise, dupa ce aceasta a fost supusa testelor standard folosite de organizatie. Astfel, potrivit profesorului Joan Freeman, psihologul pentru copii, Elise se situeaza in exclusivistul club al celor mai inteligenti copii din Regat, alcatuit din doar 0,2% din totalul copiilor din Marea Britanie.