Presedintele SUA Barack Obama a cerut americanilor disciplina fiscala si a declarat ca Administratia sa va elimina cheltuielile inutile si va creste eficienta. Liderul american a facut aceste declaratii in timpul discursului sau saptamanal, dat publicitatii de Casa Alba.

"Nu putem sa ramanem imobilizati intr-un viitor marcat de deficite in crestere si de datorii pe care copii nostri nu le vor putea plati", a declarat presedintele Obama, adaugand ca "trebuie sa recunoastem ca nu putem face fata incercarilor de astazi cu obiceiuri invechite si gandire perimata. Guvernul nostru a fost creat sa faca fata incercarilor diferite dintr-o perioada diferita. Prea des, rezultatele sunt cheltuieli inutile, programe inflamate si rezultate ineficiente Este timpul sa schimbam fundamental felul in care facem afaceri in Washington".

Liderul de la Casa Alba a declarat ca Administratia sa va oferi stimulente pentru agentii ce reduc costurile si identifica modalitatile de economisire. El a promis sa puna la punct un proces prin care angajatii guvernamentali sa poata sa faca propuneri prin care agentiile sa salveze fonduri si sa-si imbunatateasca activitatile.

Obama a afirmat ca numeroase companii au "modalitati inovatoare prin care folosesc tehnologia ca sa salveze bani" si multi experti "au idei noi pentru ca guvernul sa lucreze mai eficient. Guvernul trebuie sa invete de la ei".

Liderul de la Casa Alba a anuntat, de asemenea, ca spre sfarsitul anului va fi organizat un forum care va dezbate reformarea guvernului, unde vor fi ascultate si "vocile care vin din afara capitalei Washington".

Presedintele Obama a spus ca "in toata America, familiile strang cureaua si fac alegeri dificile. Acum e timpul ca Washingtonul sa arate acelasi simt al responsabilitatii".