Presedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat ca a apreciat gestul prietenesc al liderului american Barack Obama, care i-a strans mana la Summitul Americilor, insa acest lucru nu-i schimba opinia ca SUA raman "o natiune imperialista", informeaza CNN.

"Stangere de mana, da. Si zambetul, da - o data, de doua ori, de trei ori, de patru ori. Insa nimeni nu trebuie sa se insele. Imperiul se afla acolo, viu", a afirmat Chavez, adaugand ca "sper ca Obama, pentru demnitatea rasei sale, va fi ultimul presedinte al Statelor Unite imperialiste".

Saptamana trecuta, in cadrul Summit of the Americas, desfasurat in Trinidad si Tobago, Obama si Chavez au fost fotografiati in timp ce-si strangeau mainile. Liderul de la Caracas a declarat ca presedintele american a fost cel care a intins primul mana.

Presedintele Chavez a afirmat ca i-a marturisit lui Obama ca doreste "relatii mai bune" intre cele doua natiuni. "Cu aceasta mana l-am salutat pe Bush in urma cu opt ani. Vreau sa fiu prietenul tau", i-s spus Chavez lui Obama.

In timpul reuniunii desfasurate in Caraibe, Chavez i-a inmanat lui Obama si o carte, intitulata "Las venas abiertas de América Latina", care vorbeste despre consecintele negative ale prezentei europene si americane in America Latina. Obama a acceptat cadoul.