Un site ce sustine intens gruparea al-Qaida a publicat recent o serie de "sfaturi practice" pentru extremistii care lupta in tari precum Afganistanul. "Exercitiile" sunt prezentate in Jihad Recollections, site in limba engleza, cu fotografii explicative, informeaza Telegraph.co.uk.

Barbati imbracati in robe albe, cu fetele acoperite, exemplifica in fotografii, printre altele, cum sa te mentii in forma pentru a "lupta impotriva inamicilor". Specialistii al-Qaida atentioneaza ca, pentru conditia fizica, nu trebuie frecventate cluburile vestice de fitness, unde esti inconjurat de "muzica, femei sumar imbracate si exhibitionism".

Nu sunt recomandate nici greutatile, datorita lipsei acestora in "linia frontului" din Afganistan sau alte zone de conflict.

Jihadistii care lupta impotriva fortelor NATO si a americanilor sunt sfatuiti sa faca plimbari lungi pentru a-si intari picioarele. Pentru forta bratului, sunt recomandate 150 de flotari pe zi sau si mai bine, "incercati sa mergeti in maini".

Sunt incluse si sfaturi de dieta, ce pun accent pe consumul de curmale, biscuiti si multa apa, in special in timpul Ramadanului.

"Contrar opiniei generale, avem nevoie de numai 32 de grame de proteine pe zi, asadar nu va cheltuiti banii pe bauturi scumpe cu proteine", mentioneaza autorul articolului. In plus, este "ne-islamic" sa mananci atunci cand nu iti este foame pentru a-ti mari masa musculara, mai precizeaza acesta.

Jihad Recollections este o revista online in limba engleza, publicata probabil in SUA, care sustine deschis al-Qaida. Exista aici si un articol al carui autor ar fi Osama bin Laden.