Politicianul olandez Geert Wilders intentioneaza sa realizeze o continuare a controversatei pelicule Fitna, ce a fost lansata online in martie 2008, informeaza LiveLeak. "Nu va fi o copie a filmului Fitna. Aceasta este etapa cu numarul doi", a spus Wilders intr-un interviu pentru De Telegraaf.

Potrivit declaratiilor lui Wilders, filmul va infatisa "consecintele imigrarii in masa din tarile musulmane". Politicianul sustine ca a fost contactat de realizatori de filme "din New York si Hollywood" care s-au oferit sa regizeze pelicula.

Wilders a adaugat ca noul film va dezbate, de asemenea, chestiunea libertatii de exprimare si a legii Sharia.

In martie 2008, Wilders a lansat pe Internet pelicula Fitna, in care prezinta imagini violente ale unor atacuri teroriste, impreuna cu citate din Koran. Lansarea filmului a fost urmata de proteste in tarile musulmane.

Wilders, care este presedintele Partidului Libertatii, nu a primit acceptul sa intre in Marea Britanie in luna februarie a acestui an. El intentiona sa participe la prezentarea filmului Fitna in Londra si sa tina un discurs in fata Camerei Lorzilor.

Oficialii Home Office au declarat atunci ca vizita parlamentarului olandez ar putea "pune in pericol" securitatea publica.

Vezi aici filmul Fitna. Atentie, imagini violente!