Rusia a solicitat NATO sa anuleze sau sa amane exercitiile militare pe care Alianta urmeaza sa le desfasoare in Georgia luna viitoare, informeaza BBC.

Reprezentantul rus la NATO, Dmitri Rogozin, a descris manevrele militare drept "absurde si un act de provocare". "Razboiul este un caz de forta majora. Este imposibil sa faci exercitii militare intr-o tara unde tocmai a luat sfarsit un razboi", spus Rogozin, care a adaugat ca relatiile militare dintre Rusia si NATO sunt inca inghetate ca urmare a evenimentelor de anul trecut din Osetia de Sud iar pozitia Moscovei nu se va modifica inainte de o reuniune ministeriala programata pentru luna mai.

In acelasi timp seful diplomatiei de la Moscova, Serghei Lavrov, a afirmat ca exercitiile nu vor contribui la dezvoltarea stabilitatii in zona Caucazului.

Alianta Nord-Atlantica a precizat ca exercitiile militare au fost planificate anul trecut, inainte de conflictul dintre Rusia si Georgia.

La manevrele militare, care se vor desfasura la aproximativ 20 de km est de Tbilisi, vor lua parte 1.300 de soldati din 19 tari.

Manevrele vor avea loc intre 6 mai si 1 iunie.