Compania americana United Airlines aplica de miercuri o noua politica agresiva care ii permite sa taxeze dublu pasagerii supraponderali. Potrivit WBBM Newsradio 780, preluat de CBS, dealerii de servicii UA de la Aeroportul International O'Hare Chicago au fost instruiti sa dea dovada de vigilenta sporita cand vine vorba despre pasagerii ce tind sa depaseasca o anumita greutate.

Astfel, persoanele care nu isi pot lega centura de siguranta in limita confortului, sau care nu se pot aseza lejer intr-un fotoliu cu ambele brate coborate, sunt supusi la plata unui bilet in plus, pentru a beneficia de doua locuri. Chiar daca aeronava mai dispune de locuri libere cu scurt timp inainte de decolare, pasagerul se supune acestei masuri.

Daca nu mai exista locuri libere, pasagerul este obligat sa plece cu o cursa ulterioara.

Daca vorbim de cupluri in care o persoana este supraponderala, se face exceptie. "Dar numai daca cel mai suplu nu se plange!", a declarat un oficial United Airlines.

In timp ce reprezentantii serviciilor de vanzari ai companiei isi pun intrebari asupra moralitatii sau legalitatii unei astfel de masuri, reprezentantul companiei sustine ca dubla taxare a devenit o practica obisnuita in industrie si, de altfel, UA este ultima dintre ele care adopta o astfel de politica.

Principalul concurent al United Airlines pe aeroportul O'Hare, American Airlines, arata insa ca al doilea loc trebuie cumparat numai in cazul in care nu exista alta solutie. "In mod normal, cand exista locuri libere suficiente in avion, pasagerul este directionat catre zone in care exista cate doua fotolii libere.