Cainele familiei prezidentiale a Statelor Unite, Bo, a fost prezentat oficial presei marti, la Casa Alba, micutul patruped nearatandu-se prea impresionat de numarul mare de ziaristi prezenti la eveniment, relateaza AFP.

Presa americana a comentat diferit evenimentul, de la titluri precum "Un star s-a nascut" pana la "In familia Obama pana si cainele tine conferinte de presa".

In jurul orei locale 16:30, Bo, un caine portughez de apa in varsta de sase luni, a iesit din Casa Alba, evident nemultumit de lesa cu care il conducea prima doamna, Michelle.

Zeci de ziaristi, fotografi si cameramani s-au inghesuit pentru a vedea pe rand cum Michelle si cele doua fiice ale sale, Malia si Sasha, il plimbau pe Bo pe peluzele Casei Albe, sub privirile binevoitoare ale presedintelui.

"In sfarsit am un prieten, a durat ceva timp", a glumit Obama, facand referire la vorbele atribuite fostului presedinte Harry Truman: "Daca vreti sa aveti un prieten la Washington, luati-va un caine...".

Problema noului rezident de la Casa Alba este ca ii plac rosiile, astfel incat gradina de zarzavaturi a lui Michelle este in pericol, a glumit Barack Obama.

O grija de care Bo pare ca a scapat - locul unde va dormi: "Nu in patul meu!", a spus, hotarat, Barack Obama.