Omul de afaceri bulgar Kiro Kirov, care fusese rapit la 27 martie, a fost eliberat luni noaptea intr-o suburbie din Sofia, dupa ce familia sa a platit o recompensa de un milion de euro, informeaza Novinite.

Kirov a fost eliberat dupa ce a petrecut 19 zile in captivitate si dupa ce familia sa a negat in repetate randuri informatiile ca el a fost rapit, ci s-ar fi aflat in strainatate.

Ivan Kirov, fiul omului de afaceri, declarase luni ca a indeplinit toate solicitarile rapitorilor si a cerut acestora sa-l elibereze. Potrivit informatiilor, omul de afaceri este intr-o stare "buna" desi a fost agresat de rapitori.

Novinite precizeaza ca rapitorii l-au eliberat pe Kirov pe o strada din cartierul Gorna Banya, unde omul de afaceri a intrat intr-o casa si le-a cerut rezidentilor sa-l lase sa-si sune familia.

Potrivit Radioului National din Bulgaria, familia lui Kirov ar fi platit rapitorilor o recompensa in valoare de un milion de euro, insa publicatia 24 Chasa afirma ca suma ar fi fost de 500.000 de euro.

Presedintele grupului de firme Kirov a disparut pe 27 martie. Masina sa a fost gasita cu luminile aprinse in fata casei sale. Familia omului de afaceri a declarat in repetate randuri ca Kirov este plecat in strainatate, insa au existat suspiciuni ca rudele sale au fost obligate de rapitori sa declare acest lucru.

Acesta nu a fost primul caz de rapire intens mediatizat in Bulgaria. In iulie 2008, persoane necunoscute l-au eliberat pe presedintele clubului de fotbal Litex Loveci, Angel Bonchev, dupa trei luni de captivitate, insa au rapit-o pe sotia acestuia, care mersese sa le duca recompensa.