Arabia Saudita a interzis placutele de inmatriculare ce contin litere arabe in combinatii ce duc la cuvinte obscene in alfabetul roman, informeaza cotidianul Al-Watan, citat de AFP. Lista contine si cuvantul "USA".

Placutele obisnuite saudite contin trei litere din alfabetul arab si trei cifre. Mai nou, este la moda ca proprietarii masinilor sa afiseze si o versiune cu caractere latine. Multi dintre cei care aleg placutele personalizate selecteaza intentionat combinatii in litere arabe care, transpuse in caractere latine, formeaza cuvinte precum SEX, ASS sau NUT (tacanit).

Autoritatile au publicat o lista cu noua combinatii interzise, printre care si BUT (cu referire probabila la butt = fund), BAD (rau) sau BAR (cu referire probabila la sugestia alcoolului, strict interzis in regatul conservator). Din motive neprecizate, pe lista figureaza si USA, probabil ca acronim pentru Statele Unite ale Americii.

Aproape 90.000 de placute de inmatriculare continand combinatii interzise sunt in curs de inlocuire, indica Al-Watan.

Placutele personalizate sunt populare printre tinerii si bogatii sauditi. Mai mult, acestea se vand la licitatii si pot ajunge, chiar si pana la sase milioane de riali (1,6 milioane de dolari), conform ziarului citat de AFP.