Andrei Neguta, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, a declarat joi ca "Chisinaul dispune de probe certe potrivit carora actiunile de protest din Chisinau au fost coordonate si finantate din exterior, dar nu exista probe ca partidele de opozitie din Republica Moldova ar fi finantate de Romania", relateaza Interfax.

"Atunci cand presedintele (Vladimir Voronin) a informat Guvernul Republicii Moldova, acesta se baza pe informatiile serviciilor secrete si pe datele furnizate de MAI moldovean. Aceste date vor fi verificate, iar maine vor fi facute publice" - a indicat Andrei Neguta.

Totodata, ambasadorul si-a amintit de sprijinul acordat Moldovei de la Bucuresti: "Suntem recunoscatori autoritatilor Romaniei, atunci cand acestea in timpul vizitelor efectuate in capitalele europene declara ca Republica Moldova are nevoie de sprijin pentru solutionarea conflictului transnistrean, pentru integrarea in structurile europene si pentru depasirea, in general, a acestei perioade deficile, pe care o traverseaza in prezent".

"Cu toate acestea, atunci cand sustin ca tara nu are un viitor, ca mai devreme sau mai tarziu ea va intra in componenta altui stat, nu putem tolera acest lucru. Eu niciodata nu am auzit de la tatal meu ca sunt roman", a mai mentionat seful misiunii diplomatice, Andrei Neguta.