Un ofiter a fost ucis si alti patru militari au fost raniti marti, 7 aprilie, in jurul orei 7.45 (ora Romaniei), in Afganistan, a anuntat MApN marti, intr-un comunicat.

Capitanul Vasile Unguras avea 32 de ani, era casatorit si avea doi copii. El conducea o misiune de patrulare, formata din patru autovehicule Humvee, din cadrul Batalionului 21 Manevra, pe autostrada A1, Kandahar – Kabul.

La 20 km nord-est de Qalat, unul dintre autovehicule a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. In urma exploziei, ofiterul si-a pierdut viata, iar alti patru militari au fost raniti: sergentul Orban Csaba Attila si caporalii Cretu Adrian Gabriel, Lungu Madalin si Vargau Eugen, din Batalionul 21 Manevra.

Dupa atac, zona a fost securizata, iar militarii raniti au fost evacuati de urgenta, pe calea aerului, la spitalele militare din Lagman (caporalii Lungu si Vargau) si Kandahar (sergentul Orban si caporalul Cretu). Cei patru sunt stabili din punct de vedere medical.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale isi exprima profundul regret pentru pierderea capitanului Unguras si monitorizeaza evolutia starii de sanatate a militarilor raniti.