207 morti si 15 disparuti indica ultimul bilant dat publicitatii de autoritatile italiene. Alte 17 victime nu au fost identificate inca. 100 de raniti sunt in stare grava, a anuntat premierul Sivio Berlusconi

UPDATE Inca doi romani au decedat la Onna, potrivit corespondentului HotNews.ro, Miruna Cajvaneanu. Adrian Muntean si-a pierdut fiul in varsta de 9 ani. El s-a salvat, impreuna cu celalalt copil. A sapat printre daramaturi impreuna cu pompierii, a reusit sa-si extraga cel de-al doilea fiu, inca respirand, de sub daramaturi. Din pacate, baietelul nu a supravietuit..

A doua victima este Adriana Enesoiu, care ingrijea o batrana la Onna, ca menajera. Fiica ei, in schimb, care locuia in alta casa, a reusit sa se salveze.

Bilantul romanilor decedati se ridica astfel la sapte.

Intr-un comunicat oficial, Ministerul roman al Afacerilor Externe informeaza ca autoritatile italiene au confirmat decesul membrilor unei familii de romani, intre care si un minor. Bilantul cutremurului nu este inca definitiv, numarul victimelor scoase de sub daramaturi fiind in crestere, anunta MAE intr-un comunicat.

Maria Artene, secretar 1 al ambasadei, a declarat pentru HotNews ca familia decedata locuia la Paganica.

In cursul diminetii, au solicitat sprijinul ambasadei noua cetateni romani plecati din zona afectata de seism. Consulul a eliberat titluri de calatorie necesare intoarcerii in tara pentru opt dintre acestia, o persoana avand asupra sa cartea de identitate. In cursul zilei de marti, trei diplomati din cadrul Ambasadei Romaniei la Roma se deplaseaza in zonele afectate pentru a acorda asistenta necesara cetatenilor romani.

MAE solicita romanilor care se afla sau cunosc conationali in situatii de risc din cauza acestui seism, sa contacteze misiunile Romaniei in Italia. Numarul de urgenta al Ambasadei este 0039 345 230 24 89.

919 cetateni romani in zona

Comunitatea romaneasca e cea mai numeroasa in zona, cu 919 cetateni cu resedinta in orasul L'Aquila si satele limitrofe, de la Onna la Paganica, adica epicentrul cutremurului. Celelalte comunitati importante de imigranti sint albanezii - 422, si macedonenii - 390. (sursa)

Datorita prezentei numeroase a romanilor, presedintele provinciei l'Aquila, Stefani Pezzopane, a semnat un acord de colaborare cu autoritatile orasului Braila.

San Demetrio este o localitate cu 1700 de locuitori din provincia Aquila, afectata grav de seismul produs in noaptea de duminica spre luni (sursa: Wikipedia).

Reamintim ca pina luni seara nu au existat informatii oficiale despre romani ucisi in cutremur. Presedintele Provinciei Aquila, Stefania Pezzopane, este primul oficial care face un anunt despre moartea unor cetateni romani in cutremurul ce a afectat centrul Italiei.