Aproximativ 200 de protestatari s-au adunat joi in estul Londrei, in apropierea centrului de afaceri ExCeL, unde are loc summit-ul G20. Politia a amenajat un loc unde circa 5000 de persoane pot demonstra pasnic, neparmitand nici unui civil fara acreditare sa treaca de cordonul format de fortele de ordine.

Demonstrantii, organizati in grupuri, cer liderilor G20 sa ia in discutie o serie de probleme specifice, printre care drepturile omului in Tibet si Etiopia. Manifestantii socialisti au pancarte cu slogane de stanga.

Francezul Alain Robert, poreclit Spiedrman, s-a catarat pe cladirea bancii Lloyds, un imobil reprezentativ din centrul financiar londonez, pentru a atarna un banner.

Un grup de demonstranti numarand aproximativ 40 de persoane s-a adunat joi dimineata in fata sediului Bursei londoneze, amenintand ca vor intrerupe activitatea traderilor. 100 de ofiteri de politie i-au inconjurat, asiguradu-se ca nu-si vor duce la capat promisiunea. Alte proteste pasnice au fost anuntate pentru joi in centrul Londrei. Coalitia "Opriti Razboiul", o initiativa britanico-musulmana, a anuntat ca va organiza un mars.

Politistii analizeaza casetele filmate miercuri cu ajutorul sistemului cu circuit inchis in apropierea Bancii Londrei, pentru a descoperi circumstantele in care s-a produs decesul unui demonstrant. Pana in prezent, s-au inregistrat 86 de arestari.